Tyylikäs aloite seksiin

1. Etenkin kauan yhdessä olleet parit saattavat jämähtää aloitteiden tekemisessään yhteen ja samaan tapaan, mikä voi alkaa tuntua tylsältä pidemmän päälle. Pohdi tyypillisimpiä tapojasi tehdä aloite ja ideoi, miten voisit sekoittaa pakkaa: mitä, miten, missä ja milloin voisit toimia toisin?

2. Lämmittelyä ei syyttä kutsuta lämmittelyksi. Jos aiot hieroa, helliä tai muuten pitää kumppaniasi hyvänä seksin toivossa, tee niin vain siinä tapauksessa, että olet valmis antamaan tekosi kumppanillesi ikään kuin lahjana, mikäli hetki ei johdakaan toivomaasi toimintaan.

3. Muista, ettei hiljaisuus ei ole automaattisesti myöntymisen merkki. Jos et ole varma siitä, mitä kumppanisi mielessä liikkuu aloitetta tehdessäsi, kysy – ja kysyä kannattaa silloinkin, kun olet omasta mielestäsi varma. Ihmiset eivät välttämättä kehtaa kertoa – kumppanista riippumattomistakin syistä - mitä he ajattelevat, ja väärinkäsityksiä voi syntyä inhimillisistäkin syistä. Kuuntele myös sitä, millä tavalla kumppanisi sanoo kyllä: antavatko myös hänen eleensä ja ilmeensä sen käsityksen, että hän on innostunut seksistä? Luonnollisesti kyky lukea kumppania kehittyy ajan kanssa, mutta siitä huolimatta on hyvä tarkistaa kumppanilta, että tajuatko oikeasti, missä mennään.

4. Tyylikkäiden aloitteiden tekemistä helpottaa kummasti se, että opettelee ottamaan myös pakit tyylikkäästi vastaan: ei esimerkiksi ala vänkäämään tai loukkaannu syvästi. Se, että tilanne hoituu jouhevasti, edesauttaa niin seuraavien aloitteiden tekemistä kuin niihin tarttumista.

5. Ei tarkoittaa ei, eikä ein sanojalla ole velvollisuutta selittää, miksi kieltäytyy. Kaikilla osapuolilla on myös oikeus muuttaa mieltään missä vaiheessa tahansa. Eistä voi tulla kyllä ja kyllästä voi tulla ei, eikä tuolloinkaan tarvita erityisiä lisäselvityksiä. Mikäli alkaa vaikuttaa siltä, että seksuaalisten halujenne eriparisuudesta on kehittymässä ongelma, siitä on hyvä keskustella ajan kanssa, eikä ammattiavun hakemisenkaan kanssa kannata aikailla.

Kommentit