Väittävät, että seksi on parasta viisikymppisenä!

Moni saattaa odottaa lähestyviä vaihdevuosia kauhulla, koska pelkää seksielämänsä laantuvan viimeistään viisikymppisenä. Ei kannattaisi kuitenkaan hätiköidä, sillä on monia syitä, miksi seksielämä voi nousta uuteen kukoistukseen samaa tahtia ikävuosien kanssa! Tässä Health.com -sivuston listaamat 8 syytä, miksi viisikymppisen kannattaa nautiskella seksistä ilman turhia huolia.

1. Ei pelkoa raskaudesta


Viisikymppisenä raskauden todennäköisyys pienenee, eikä säännöllistä ehkäisyä enää välttämättä tarvitse. Seksielämä vapautuu uudella tavalla, kun ehkäisystä ei tarvitse enää huolehtia. Kun kuukautiset päättyvät, raskaus ei ole enää mahdollinen, eikä naisen tarvitse huolehtia enää vuodoistakaan.

2. Häiriötekijät ovat jo kasvaneet isoiksi


Viisikymppisellä ei yleensä ole enää pieniä lapsia valvottamassa öitä tai ryntäämässä makuuhuoneeseen juuri, kun ollaan pääsemässä hellyyden ytimeen. Kun lapset kasvavat, heidän vanhempansa saavat parisuhteensa takaisin (jos hyvin käy), eikä iltoja tarvitse enää kuluttaa lasten kuskaamiseen harrastuksesta toiseen. Kun lapset itsenäistyvät, vanhemmat voivat taas keskittyä itseensä ja toisiinsa.

3. Tiedät mitä haluat


Iän karttuessa opitaan, mistä pidetään. Iäkkäämmät henkilöt ovat usein jo sinut itsensä ja toiveidensa kanssa, eivätkä ujostele tuoda ajatuksiaan esiin. Usein viisikymppisenä kokee kehollisen herätyksen, joka kertoo että on tullut laiminlyötyä itseään ja omia tarpeitaan. Usein etenkin naiset ovat uhranneet elämänsä perheensä eteen, mutta kun enää ei tarvitse niin tehdä, voi valloittaa omaa seksuaalisuuttaan takaisin. Iän mukanaan tuoma itsevarmuus näkyy myös makuuhuoneessa.

4. Saatat tulla vain halukkaammaksi


Vaihdevuosi-iässä voi yleensä jättää ehkäisypillerisirkuksen pois, mikä usein parantaa seksuaalista halukkuutta. Hormonimuutokset voivat myös lisätä seksuaalista halukkuutta. Jos näin ei tapahdu, apuakin on saatavilla. Uudenlaisesta vapaudesta kannattaa nauttia, vaikka siihen tarvitsisikin vähän lisäboostia.

5. Rahahuolet hellittävät


Kun elämä on vakiintunut, lapset kasvaneet, lainat maksettu ja asiat mallillaan, seksielämä voi kukoistaa suuremmin. Taloudelliset vaikeudet tai epävarmuus näkyy usein myös makuuhuoneessa, mutta asioiden parempi laita voi saada solmut auki myös vällyjen välissä. Lisäksi liikkumavapaus taloudellisesti voi monipuolistaa myös makuuhuoneen kulttuuria – alusvaatteita, välineitä…

6. Liukuvoide voi avata uusia ulottuvuuksia


Iän karttuessa naisen eteen voi tulla kostumisongelmia. Nykyaikana hätä ei kuitenkaan ole suuri, sillä alan liikkeet, apteekit ja jopa supermarketit ovat varustettuja myös intiimialueiden hoitoa varten. Sijoita hyvään liukuvoiteeseen ja kasvata nautintoasi entisestään. Saatat yllättyä!

7. Työelämä ei enää vainoa joka käänteessä


Ruuhkavuodet voivat viedä ilon myös makuuhuoneesta. Mutta kuten lasten kasvaessa, myös työelämän ja uran vakiintuessa voimat voi keskittää muuhunkin kuin jokapäiväisestä arjesta selviämiseen. Usein vaihdevuosi-ikäiset naiset ovat jo saavuttaneet työurallaan suurimmat haasteensa, eikä työelämä stressaa enää niin paljon kuin esimerkiksi kolmekymppisenä. Anna uuden vapauden näkyä makuuhuoneessasi!

8. Mieskin saa apua tarvittaessa


Jos nainen on seksuaalisen kukoistuksensa huipulla viisikymppisenä, miehellä saattaa olla päinvastainen tilanne. Apua on kuitenkin mahdollista saada. Ennenaikainen siemensyöksy, erektiohäiriöt tai matala hormonitaso ovat yleisiä seksuaalisuuteen liittyviä ongelmia, joihin on nykyään saatavilla tehokkaasti apua. Älä jää ongelmien kanssa yksin, vaan tartu tilaisuuteen. Ehdit nauttia seksielämästäsi vielä vuosikymmeniä eteenpäin.

Ja tuolta myös seuraa 50+:




Kommentit